Blog

Ilyen az, amikor tényleg szerelmes vagy a pszichológusok szerint

Nehéz meghatározni, hogy mi a szerelem, és hogy amit érzel, az már szerelem, vagy még csak kedveled a másikat a tulajdonságai miatt. Mindenki másképp éli meg a szerelmet, valakinek a szerelem egy békés sziget az őrület közepén, a másiknak maga a káosz, amibe mindennap belehal egy kicsit, mert annyira intenzív érzelmeket él át.

blog_img_03.png

A kutatók képesek leegyszerűsíteni az élet nagy kérdéseit, és könnyen megérthető magyarázatokkal segítenek a szerelem megértésében. Íme 5 jel, ami azt mutatja neked, hogy megtaláltad a valódi szerelmet.

  1. Teljesen nyílt vagy a másik személlyel Lopez és Rice tanulmánya szerint azok a szerelmespárok, akik teljesen őszinte és nyílt kapcsolatban élnek, sokkal boldogabbak és elégedettebbek, mint azok a párok, akiknek titkaink vannak. Ha önmagad mersz lenni a párod előtt és ő elfogad téged, úgy ahogy vagy, az azt jelenti, hogy igaz szerelemre találtál. Úgy érzed, hogy vele mindenről tudtok beszélgetni, szabadon és gátlások nélkül, ezáltal pedig erős érzelmi kötődés alakul ki köztetek.

  2. Jól érzed magad, ha megérint Debrot kutatásában kiderült, hogy a szex nem csak a testi vágyak kielégülésének keresésére szolgál, hanem a párkapcsolat felfedezése miatt kerül rá sor, ami egymás mélyebb megismeréséhez és megértéséhez vezet. Ha minden fizikai kontaktustól jól érzed magadat, még akkor is, ha csak a kisujjának hegyével érint meg, akkor bizony igaz szerelemről van szó.

blog_img_02.png

  1. Nem sajnálja rád a pénzt és elhalmoz ajándékokkal Ha valakit igazán szeretünk, akkor bizonyos gátak megszűnnek bennünk és nem sajnáljuk költeni a pénzt a szerelmünkre, mert azt szeretnénk, hogy mindenből a legjobbat kapja, hogy boldog legyen.

  2. Kockáztatsz érte
    Lopez és Rice kutatásából kiderült, hogy ha kockázatot vállalsz a pároddal, erősödik köztetek a kötődés és növeli bennetek a elégedettséget. Ez azért van, mert tudod, hogy a szerelemben ott áll melletted a párod, és támogat, erősít téged akkor is, ha elbuktál valamiben.

  3. Mindig a szerelmedet választod Miller 1997-ben mutatta ki egy tanulmányában, hogy ha valaki mindig nyitott szemmel jár annak reményében, hogy egy jobb párt találjon, nyilvánvalóan nem teljesen elkötelezett a szerelme iránt. Akik tényleg szerelmesek egymásba, úgy érzik, hogy senki másra nem vágynak, nem is néznek más után, egyszerűen csak azt az egy személyt akarják és csak ő rá vágynak.

  4. Megkönnyíted a szerelmed életét Fehr, Harasymchuk és Sprecher kutatásából kiderült, hogy a szenvedélyesen szerelmes párok egymás életet gazdagítják és szépítik, önkéntesen segítenek egymásnak, hogy megkönnyebbítsék egymás életét. Ha ez így van a te életében is, gratulálunk, igaz szerelemre találtál!

blog_img_01.png