Blog

A boldogságról

Lehet, hogy egy érzés, esetleg egy kézzel fogható dolog, de biztos, hogy mindenkinek mást jelent és szeretné a lehető legtöbbször átélni, érezni.

A jelen világunkban, egyszerre nagyon sok információ és esemény vesz körül bennünket. Az ember szinte elfárad, ezek napi szintű érzékelésében. Akár a munkahelyen, lehet a baráti körben, családon belül vagy éppen a saját elménkben, mindig történik valami. Ezen dolgokat mi érzékeljük, de lehet, hogy csak jóval késöbb tudatosul bennünk. Ezen információ záporban, kirajzolódik a távolban valami, amit hívjuk boldogsának.

Ez a jelenség az ember komfortérzetével valami varázslatosat tud művelni. Segít elfelejteni, túl látni azokon a felesleges, bennünket terhelő dolgokon, amikre lehetm hogy szükségünk sincs. Néha túl is színezi a valóságot és egy kicsit elemel minket a realitás talajáról. Valahogyan, az ember nap, mint nap ezt az érzést keresi, többnyire mindenben és mindenhol. Amikor elkezdünk abban hinni, hogy valakit esetleg szeret(het)ünk, akkor mindig az a fő cél, hogy azt a szokásos kellemes érzés kapjuk. Lehet, hogy valakinek a hangja, illata vagy pusztán azt illető külseje kell ahhoz, hogy felvillanyozzon bennünket, de a hatás a végén, ugyanaz. Életünk túlnyomó részét ezen kergetőzéssel töltjük el, ez az ami hajt bennünket.

A jelenben világban, már a kedvenc érzésünk eléréséhez nagyon sok hely és mód létezik. Van, aki az éjszaka közepén egy bárban keresi, van aki egy apró kisboltban találja meg a boldogságát és van, aki az interneten keresi. Akik szociálisabb beálítottságúak, ők általában emberek társaságában próbálnak kutakodni. Ha az illető materiálisabb, akkor ő inkább egy hobbiban leli meg a boldogságát. Léteznek természetesen a szellemibbre hangolt emberkék, akik kultúrálódnak, fejlesztik magukat és bővítik a tudásukat. Mivel a munka világában, elérhető az, hogy akár több dolgot is a munkánknak nevezhessünk – ha bírjuk szusszal természetesen -, ezért egyre többen a feladatokba fejest ugorva kutatják a boldogságot. Olyan értelemben mára már torzul a kép, hogy hol az egészséges határ ennek felkutatásában.

A boldogság keresése közben, mindenki hatást gyakorol a másikra. Ezzel folyamatosan változnak az igényeink is. Eközben mi is befolyásolunk másokat és ez egy óriási folyamatként újra és újra kezdődik. Általában, ha tudjuk kontrollálni az érzéseinket, jobban az saját útunkon tudunk maradni. Ez a típusú elfojtás, megkérdőjelezi a tényleges és tiszta boldogság létét. Mivel ha másképpen viselkedünk, mint ahogyan egyébként jól esne, akkor azok már nem is mi vagyunk. Akkor boldogok vagyunk?

Millionloves.com